Міжнародний захід «Тиждень промислової електроніки» в Київській політехніці

В рамках програми міжнародної академічної мобільності Erasmus+ Київську політехніку відвідали відомі науковці в галузі електроніки та електротехніки з провідних європейських університетів – професор Армандо Хосе Пінейро Маркес Пірес, професор Віктор Мануель де Карвальйо Фернао Пірес з Політехнічного інституту м. Сетубал (Португальська Республіка) та професор Марчин Голуб із Західнопоморського університету технологій (м. Щецин, Республіка Польща).

Гостей університету особисто привітав проректор з міжнародної діяльності С.І. Сидоренко. Презентацію Київської політехніки провела начальник відділу академічної мобільності О.В. Лубянова. Про напрями освітньої та наукової діяльності факультету електроніки та кафедри промислової електроніки розповіла її завідувач, професор Ю.С.Ямненко. Учасники урочистої зустрічі обмінялися професійним досвідом та думками щодо організації освітнього процесу, мотивації студентської молоді до особистісного, професійного  та наукового розвитку.

В урочистій атмосфері відбулося підписання рамкової угоди про співпрацю між КПІ ім. І. Сікорського та Політехнічним інститутом м. Сетубал.

На відміну від гостей з Португальської Республіки, науковці Західнопоморського університету технологій відвідують Київ та наш університет далеко не вперше. Плідна співпраця та взаємні візити студентів та викладачів розпочалися ще у 2016 році. За результатами цієї співпраці підписано угоду про наміри, захищено декілька магістерських дисертацій студентами факультету електроніки. Планується підписання рамкової міжуніверситетської угоди.

Європейські науковці взяли участь у міжнародному науково-технічному заході «Тиждень промислової електроніки», який пройшов у КПІ ім. І. Сікорського за дорученням ректора з 11 по 15 лютого 2019 року.

Для студентів, аспірантів та науковців факультету електроніки, а також інших факультетів було організовано курс лекцій з найбільш актуальних проблем. Лекції проходили у дружній та зацікавленій атмосфері. Питання, що обговорювалися, були надзвичайно цікавими та актуальними для сучасної молоді, а тому викликали багато питань, коментарів та обговорень. Так, неабиякий інтерес викликали лекції проф. Віктора Піреса щодо нових досягнень в галузі топологій сучасних схем перетворювачів для фотоелектричних панелей, проф. Армандо Піреса про інноваційні розробки з підвищення енергетичної ефективності , вдосконалення конструкцій та принципів керування електричних приводів з комутованими магнітними опорами. Лекцію проф. Марчина Голуба з провокуючою назвою «Electromobility – are we at the edge of a revolution?» було присвячено історії та перспективам революційного розвитку індустрії електромобілів, що чекає нас у найближчому майбутньому.

Окрім того, запрошені спікери ознайомили слухачів з особливостями освітньої системи Португалії та Польщі, перспективами програм навчання та стажування для студентів всіх освітніх рівнів, можливостями та перевагами участі у грантових програмах, озвучили наміри продовжувати співпрацю в напрямках студентських та академічних обмінів, спільних наукових досліджень, участі у конференціях та обміну професійним досвідом.

Програма заходу «Тиждень промислової електроніки» передбачала також низку зустрічей із представниками університетів, академічних установ та промислових підприємств, відвідування лабораторій, наукових та міжнародних освітніх центрів. Насичена культурна програма включала відвідування Політехнічного музею КПІ ім. І. Сікорського, науково-технічної бібліотеки,  алеї видатних вчених університету. Гості ознайомилися з інноваційними проектами холдингу Sikorsky Challenge та Наукового парку «Київська політехніка». За участю студентів та викладачів кафедри промислової електроніки було організовано екскурсії Києвом з оглядом історичних та культурних пам’яток, музеїв та виставок, Андріївського узвозу, православних храмів.  

Всі учасники залишилися задоволеними рівнем організації та результатами проведеного заходу, висловили сподівання на подальший успішний розвиток міжуніверситетської співпраці.

Матеріал підготувала: завідувач кафедри промислової електроніки, доктор технічних наук, професор Юлія Ямненко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *