До уваги дослідників та розробників програмного забезпечення

ДО УВАГИ ДОСЛІДНИКІВ ТА РОЗРОБНИКІВ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ:

ТРИВАЄ КОНКУРС ПРОЕКТІВ В ГАЛУЗІ

ТЕХНОЛОГІЙ РОЗШИРЕНОЇ РЕАЛЬНОСТІ

  • Хто є організатором конкурсу? – Організатором конкурсу є XR4ALL – міжнародний консорціум, до складу якого входять представники таких організацій та підприємств, як Інститут Технологічних Досліджень b<>com (Франція), інноваційно-інвестиційна компанія Europe Unlimited (Бельгія), Інститут телекомунікаційних технологій Fraunhofer HHI (Німеччина) та інші партнери. Діяльність консорціуму фінансується в рамках програми ЄС «Горизонт 2020», а його назва, XR4ALL, розшифровується як «eXtended Reality for All», тобто «Розширена реальність для всіх».
  • Яке завдання ставить перед собою організатор конкурсу? – XR4ALL ставить перед собою задачу посприяти впровадженню інновацій у сфері технологій розширеної реальності (XR) та зробити внесок у розвиток європейської ХR-спільноти шляхом надання фінансової, технічної та організаційної підтримки командам європейських дослідників та розробників.
  • Які проєкти можуть отримати фінансування в рамках конкурсу? – Конкурс передбачає фінансування проєктів, що спрямовані на створення нових технологічних рішень у сфері розширеної реальності (XR) – галузі інтерактивних інформаційно-комунікаційних технологій, що поєднує в собі засоби віртуальної реальності (VR), доповненої реальності (AR) та змішаної реальності (MR). Прикладами таких технологічних рішень можуть бути, зокрема, плаґіни для ігрових рушіїв типу Unity; програмні компоненти нижчого рівня, що побудовані на підставі відкритих програмних інтерфейсів та платформ типу SolAR, та будь-які інші апаратні та програмні засоби формування розширеної реальності.
  • Хто може взяти участь у конкурсі? – Заявка на участь у конкурсі повинна бути подана від імені юридичної особи, що зареєстрована в одній з країн ЄС або одній з асоційованих країн Програми «Горизонт 2020» (до таких країн відноситься і Україна). Перелік категорій  юридичних осіб, які можуть взяти участь у конкурсі, включає в себе (але не обмежується ними) такі категорії: вищі навчальні заклади, науково-дослідницькі установи, підприємства малого та середнього бізнесу, приватні та державні виробничі підприємства тощо.
  • Яка підтримка буде надана переможцям? – Підтримка проєктів, що успішно пройдуть конкурсний відбір, здійснюватиметься у два етапи:
  • Оцінка концепції (2 місяці): до цього етапу буде допущено до 48 проєктів, автори кожного з яких зможуть отримати до 10 тис. Євро на розвиток технологічної та бізнес-складової своїх інноваційних рішень.
  • Розробка та інтеграція (4 місяці): до участі в цьому етапі буде відібрано до 24 найперспективніших проєктів, автори кожного з яких зможуть отримати до 40 тис. Євро на реалізацію своїх інноваційних рішень. Результатом цього етапу повинно стати створення мінімально життєздатного продукту.

Окрім фінансової підтримки (загалом до 50 тис. Євро), авторам проєктів-переможців конкурсу буде надано доступ до спільної платформи розробників XR-технологій (XR Developers Platform), яка відкриває можливості отримання технічної підтримки та обміну знаннями між фахівцями галузі. Організатори конкурсу також сприятимуть інформаційному просуванню готових технологічних рішень, які будуть розроблені в рамках реалізації проєктів-переможців.

  • Як взяти участь у конкурсі? – Щоб взяти участь у конкурсі, необхідно завантажити та заповнити такі форми:
  • Шаблон проєктної заявки (посилання);
  • Шаблон декларації доброчесності (посилання);
  • Формуляр інформаційної довідки про юридичну особу (посилання для державних закладів; посилання для приватних підприємств)

Прийом заявок здійснюється електронним шляхом через портал Leadspicker (посилання).

  • Яким є термін проведення конкурсу? – Заявки приймаються у два цикли: до 26 червня 2020 р. та до 15 грудня 2020 р.
  • Де можна ознайомитись з повними умовами участі в конкурсі?– З повними умовами участі в конкурсі можна ознайомитись на сторінці XR4ALL в Інтернеті (посилання), а також в офіційному буклеті конкурсу (посилання).